Bijles neem je omdat je met één of twee vakken op school niet voldoende scoort, ongeacht wat je er aan doet.

HERKENBAAR?

Je kind heeft hard geleerd voor een proefwerk, komt thuis. Je vraagt: “hoe ging je proefwerk?” en je kind antwoordt: “Het ging goed, ik denk wel dat ik nu eindelijk een voldoende heb”.

Een paar dagen later komt je kind thuis met een onvoldoende. Reactie van jouw kind: “en ik snapte alle vragen, en ik kon overal antwoord op geven”! Wij weten het antwoord op dit probleem. Je kind kent de stof wel, maar je kind kende alleen de stof die in de klas is behandeld. Waar onze bijlesdocenten tijdens onze bijlessen op letten is niet de vraag of je kind de stof uit het boekje kent, maar of je kind ook stof die NIET in het boekje staat beheerst.

KIT-systeem

Onze bijlessen werken volgens het KIT systeem. Bij het KIT systeem zorgt de bijlesdocent er voor dat je kind niet alleen de stof kent en begrijpt, maar ook, dat je kind de stof in de praktijk kan toepassen!

Tussen de stof begrijpen en deze kunnen toepassen zit een wereld van verschil!Een leerling een “apekunstje” aanleren is niet zo moeilijk. Maar om een leerling de stof in de praktijk te laten toepassen, dat is andere koek.

Je kind moet leren de vraag te begrijpen en hierop ook concreet antwoord te geven. Een van de problemen waar je kind tegenaan kan lopen is, dat hij het antwoord wel weet maar alleen verzuimt dat antwoord ook op te schrijven. Met andere woorden:

De vraag luidt: “Wanneer stierf Karel V” en je kind antwoord: “Karel V was de koning van Spanje”. Op zich is het antwoord niet verkeerd, want Karel V wás (onder meer) de koning van Spanje, maar het is alleen niet het antwoord op de vraag.

Tijdens de bijlessen brengen we jouw kind daarom niet alleen de kennis bij, maar we leren jouw kind ook om een vraag goed te lezen en hier dan ook het juiste antwoord bij te geven.

Meld je kind nu aan !

Opzeggen

Er is geen opzegtermijn.

Praktisch

Bijlessen duren 60 minuten en zijn volledig 1 op 1. Het aantal bijlessen gaat in onderling overleg. Vaak krijgt een leerling 1 bijles per week.

Betaling

Aan het einde van de maand na ontvangst nota en elektronische acceptgiro.